Praktische informatie

Hier vindt u alle informatie die u nodig heeft om goed voorbereid naar de Huidtherapeuten te gaan.

 

Informatie over kosten van behandelingen kunt u terugvinden op de pagina ‘tarieven.

Afspraken

Iedere werkdag tussen 8.30 uur en 17.30 uur kunt u telefonisch een afspraak maken. Ons telefoonnummer is 026-3391099. Het kan zijn dat wij niet altijd uw oproep kunnen beantwoorden. Spreekt u dan alstublieft uw naam en telefoonnummer in, dan bellen wij u op werkdagen zo spoedig mogelijk terug. Natuurlijk is het ook mogelijk om via email of het contactformulier een afspraak te maken.

 

Uw eerste afspraak

Graag meenemen tijdens uw eerste afspraak:
– de verwijzing van de huisarts of specialist (indien een verwijzing nodig is)
– uw zorgverzekeringspas
– uw identificatiebewijs
– een overzicht van de medicijnen die u gebruikt

Uw eerste bezoek aan De Huidtherapeuten begint met een kennismaking met uw huidtherapeut, gevolgd door een anamnese (vraaggesprek), waarin u uw huidklachten, wensen en verwachtingen naar voren brengt. U krijgt informatie over de behandelmogelijkheden en u kunt uw vragen stellen.

Op basis hiervan zal er een huidtherapeutisch onderzoek plaatsvinden, waarin we uw huid-, haar- en/of oedeemprobleem nader bekijken. Hierna zal samen met u een behandelplan op worden gesteld met de daarbij behorende prijsopgaven.

 

Afspraak annuleren

Wilt u een afspraak annuleren of verzetten? Laat het ons dan zo spoedig mogelijk weten. Een afspraak die niet binnen 24 uur van te voren is afgezegd, moeten wij in rekening brengen. U kunt deze kosten niet declareren bij uw zorgverzekeraar.

Verwijzing & vergoeding

Direct naar de huidtherapeut, zonder verwijzing!

Wij zijn sinds 2011 direct toegankelijk. Dit betekent dat u geen verwijzing meer nodig heeft van uw huisarts of medisch specialist. Natuurlijk bent u evengoed welkom mét verwijzing!

Bij een aanvullende verzekering en een medische indicatie voor acnebehandeling voor het gezicht, camouflage therapie voor het gezicht en de hals en ontharen (laserontharing/ elektrische epilatie) van het gezicht, kunt u in aanmerking komen voor vergoeding van uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekering naar de voorwaarden!

Voor oedeemtherapie komen de eerste 20 behandelingen uit het aanvullende pakket. Bij uw zorgverzekering kunt u nakijken of u hiervoor verzekerd bent.
Na de 20stebehandeling wordt, indien u een chronische indicatie heeft, de behandeling volledig vergoed.

Tip: kijk op de website van Independer of Zorgwijzer voor een actueel overzicht van vergoedingen per zorgverzekeraar met actuele vergoedingsoverzichten voor Acnetherapie, Camouflagetherapie en Laserepilatie.

Belangrijk bericht

Update De Huidtherapeuten COVID-19 – per 24-3-2020

Naar aanleiding van de laatste ontwikkelingen rondom de coronacrisis passen wij onze zorgverlening binnen en buiten de praktijk wederom aan. Wij volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM.

Klik hier voor het bericht om te zien welke maatregelen dit zijn en wat dit voor u kan betekenen.