Ontharing

Heeft u last van storende haargroei in gezicht op ergens op het lichaam?
Dan is lasertherapie de oplossing voor u!

Introductie

Laserontharing is een manier van ontharen waarbij de laser het haarzakje vernietigt. Deze vorm van ontharen werkt bijna voor ieder huidtype en haarsoort, bij mannen en vrouwen, zolang de haren maar donkerder zijn dan de huidskleur.

Indicaties

Hirsutisme is bij een vrouw voorkomend mannelijk beharingspatroon. De oorzaken van hirsutisme kunnen hormonaal, medicatie gerelateerd, of erfelijke bepaald zijn. Vaak zijn dit wat dikkere stugge haren. Het meest storend zijn deze haren vaak in het gelaat, maar elders op het lichaam kan dit ook erg vervelend zijn.

Hypertrichose is een plotselinge toename van haargroei. Vaak gaat het hierbij om dunnere langere haren. Bij hypertrichose worden oorzaken zoals erfelijkheid, hormonen of gebruik van geneesmiddelen genoemd. Ook hypertrichose is het duidelijkste zichtbaar in het gelaat, maar komt ook voor op andere lichaamsdelen.

Behandeling

Laserontharing is een goede methode om deze haren snel en effectief permanent te reduceren. Door een combinatie van laser en IPL aan te bieden in de praktijk, kunnen we bijna iedereen helpen!

De gekoelde kop van het laserapparaat wordt geplaatst op het te behandelen gebied. De puls van de laser, welke maar in een fractie van een seconde zijn energie vrijgeeft, richt zich op het pigment onderaan de haar. Door de vrijgekomen warmte vernietigt hij het haarzakje waaruit de haar groeit. Door de korte afgifte van warmte en het gebruik van een gekoelde kop is de huid in de omgeving van de haar goed beschermd. Daarnaast wordt ter bescherming gebruik gemaakt van een verkoelende gel. U voelt over het algemeen speldenprikjes en warmteontwikkeling tijdens de behandeling.

Gemiddeld zijn 6 tot 8 laserbehandelingen nodig voor 90% haar reductie.

Resultaat

Afspraak maken

Heeft u storende haargroei en wilt u hier iets aan doen?

Neem gerust contact met ons op via email, ons contactformulier of bel ons (026-3391099).