Praktische informatie

Hier vindt u alle informatie die u nodig heeft om goed voorbereid naar de Huidtherapeuten te gaan.

 

Informatie over kosten van behandelingen kunt u terugvinden op de pagina tarieven.

Afspraken

Iedere werkdag tussen 8.30 uur en 17.30 uur kunt u telefonisch een afspraak maken. Ons telefoonnummer is 026-3391099. Het kan zijn dat wij niet altijd uw oproep kunnen beantwoorden. Spreekt u dan alstublieft uw naam en telefoonnummer in, dan bellen wij u op werkdagen zo spoedig mogelijk terug. Natuurlijk is het ook mogelijk om via email of het contactformulier een afspraak te maken.

 

Uw eerste afspraak

Graag meenemen tijdens uw eerste afspraak:
– de verwijzing van de huisarts of specialist (indien een verwijzing nodig is)
– uw zorgverzekeringspas
– uw identificatiebewijs
– een overzicht van de medicijnen die u gebruikt

Uw eerste bezoek aan De Huidtherapeuten begint met een kennismaking met uw huidtherapeut, gevolgd door een anamnese (vraaggesprek), waarin u uw huidklachten, wensen en verwachtingen naar voren brengt. U krijgt informatie over de behandelmogelijkheden en u kunt uw vragen stellen.

Op basis hiervan zal er een huidtherapeutisch onderzoek plaatsvinden, waarin we uw huid-, haar- en/of oedeemprobleem nader bekijken. Hierna zal samen met u een behandelplan op worden gesteld met de daarbij behorende prijsopgaven.

 

Afspraak annuleren

Wilt u een afspraak annuleren of verzetten? Laat het ons dan zo spoedig mogelijk weten. Een afspraak die niet binnen 24 uur van te voren is afgezegd, moeten wij in rekening brengen. U kunt deze kosten niet declareren bij uw zorgverzekeraar.

Verwijzing & vergoeding

Direct naar de huidtherapeut, zonder verwijzing!

Wij zijn sinds 2011 direct toegankelijk. Dit betekent dat u geen verwijzing meer nodig heeft van uw huisarts of medisch specialist. Natuurlijk bent u evengoed welkom mét verwijzing!

Bij een aanvullende verzekering en een medische indicatie voor acnebehandeling voor het gezicht, camouflage therapie voor het gezicht en de hals en ontharen (laserontharing/ elektrische epilatie) van het gezicht, kunt u in aanmerking komen voor vergoeding van uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekering naar de voorwaarden!

Voor oedeemtherapie komen de eerste 20 behandelingen uit het aanvullende pakket. Bij uw zorgverzekering kunt u nakijken of u hiervoor verzekerd bent.
Na de 20stebehandeling wordt, indien u een chronische indicatie heeft, de behandeling volledig vergoed.

Via deze link komt u erachter of u met uw zorgverzekering terecht kunt bij de Huidtherapeuten.

Tip: kijk op de website van Independer of Zorgwijzer voor een actueel overzicht van vergoedingen per zorgverzekeraar met actuele vergoedingsoverzichten voor Acnetherapie, Camouflagetherapie en Laserepilatie.